De omgeving

Tussen de weilanden en bossen op het Twentse platteland

Onze boerderijlodges liggen midden  tussen de weilanden en bossen op het Twentse platteland. Hier beleef je het rustige en boerenleven van allerdag en maak je voor enkele dagen deel uit van de Buurtschap “de Mekkelhorst”.

Het gehele gebied maakt deel uit van “Nationaal Landschap Noord-Oost Twente”. Grenzend aan het buurland Duitsland ben je zo in het kuuroord Bad Bentheim, Nordhorn of Gildehaus.

Op loopafstand ligt het natuurgebied ’t Lutterzand met zandverstuivingen, heide en dennenbossen. Keuze genoeg voor een mooie wandeling of  pootje baden in het riviertje de Dinkel, nadien lekker nagenieten bij buitenplaats Florilympha of op het terras van ‘t Paviljoen. Op 500 meter afstand vanaf de lodges ligt het Twentepad, het lange afstandspad voor de actieve wandelaar.  In het unieke bomenpark Arboreteum Poortbulten staan verschillende oerbomen van over de hele wereld. Tussen Denekamp en Oldenzaal liggen de vier bergen Hakenberg, Tankenberg, Paasberg en  de Austiberg, een wandel- en fietsgebied bij uitstek.

Aan de andere kant van Denekamp ligt landgoed “Singraven” met een prachtig kasteel en watermolen.

De kunststad van Twente, Ootmarsum, ligt op ongeveer 10 minuten rijden. Altijd leuk voor een dagje kunst kijken in de vele galerieën of te shoppen in één van de hippe winkels.

Denekamp is de dichtstbijzijnde grote plaats voor alle faciliteiten zoals boodschappen, enz.

De Heermanlodges zijn gemakkelijk bereikbaar via de laatste afslag ( de Lutte) op de snelweg A1 voor de Duitse grens. Een boerenlandweg brengt je verder richting onze lodges.

“Vooral zondag was het nog heerlijk weer. Terwijl de kinderen lekker op de boerderij speelden, genoten wij van onze borrel met uitzicht op de weilanden. Met een dikke trui aan, hebben we zelfs ‘s avonds nog buiten gegeten.”

Vera